Sberbank na Slovensku dosiahla v 1. polroku zisk vyše 1,2 mil. eur

01.08.2014 Bratislava

>Bratislava 1. augusta (TASR) - Sberbank Slovensko ukončila prvý polrok tohto roka s čistým ziskom 1,240 milióna eur. V rovnakom období vlani ešte bola v strate 778.962 eur. Celkové aktíva banky medziročne stúpli o 3,3 % na 2,015 miliardy eur. Informovala o tom dnes hovorkyňa Sberbank Ľubomíra Chmelová.

V rovnakom období banka medziročne posilnila aj svoje úverové portfólio. Nárast úverov poskytnutých obyvateľstvu predstavoval ku koncu júna medziročne 40,2 %, keď ich objem dosiahol 808,2 milióna eur. Čisté úrokové výnosy banky vďaka tomu vzrástli o 27,1 % na 25,8 milióna eur, kým čistý výnos z poplatkov a provízií mierne klesol. Objem úverov firmám sa medziročne takmer nezmenil.

V súvislosti so zaradením ruskej Sberbank na sankčný zoznam EÚ jej slovenská dcéra upozorňuje, že dcérskych bánk so sídlom v únii sa obmedzenia prístupu na kapitálové trhy ani iné prekážky netýkajú. Sberbank Slovensko pokračuje vo svojom fungovaní bez obmedzení, pričom spĺňa všetky regulatórne požiadavky obozretného podnikania, informovala dnes spoločnosť.
 

Vyberte región